Carne / Meat

Meet skewers / Braciole di carne alla Messinese

I present The Majesty “le braciole” a second dish of meat  very famous in my region Sicily.

There are many varieties of these tender morsels of heavenly meat and the recipe varies from family to family, and each family is proud of its recipe and passed from generation to generation.

Ingredients:

  • 1.10 pounds breadcrumbs
  • 0.17 pound parmesan regiano
  • Extra virgin olive oil to taste
  • A pinch of salt
  • 0.55 pounds of provolone cut in diced
  • 2.20 pound of beef tendon (cut thin like carpaccio)

Extra equipment:

  • wooden skewers

 

Directions:

  1. In a plan roll out the meat cut of approximately 2mm thickness.
  2. Remember: goodness is inversely proportionate to the size of “braciole” therefore more are small, most are good.
  3. In a bowl add the breadcrumbs, olive oil, Parmesan cheese and a pinch of salt until the mixture becomes moist.
  4. (To make you understand how to be composed, think of the wet sand of the sea ready to make a beautiful castle with the bucket).
  5. When the mixture is ready started to distribute in the slices of meat and in the center put one or two cubes of provolone, depending on size. When the slices are filled start to roll the meat and put in wooden skewers so that they do not open.

 

 

 

Braciole alla Messinese ready to cook!

 

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Vi presento suo maestà “le braciole”…un secondo piatto a base di carne molto famoso nella mia regione la Sicilia.

Ci sono tante varietà di questi teneri paradisiaci bocconcini di carne e la ricetta varia da famiglia a famiglia e ogni nucleo familiare va fiero della propria ricetta e la tramanda di generazione in generazione.

Ingredienti:

  • 500g pangrattato
  • 80g di parmigiano regiano
  • Olio extra vergine d’oliva quanto basta
  • Un pizzico di sale
  • 250g di provolone tagliato a cubetti
  • 1 Kg di carne di lacerto (tagliata sottile tipo carpaccio)

 

Equipaggiamento supplementare:

  • spiedini di legno

 

 

Procedimento:

  1. In un piano stendete la carne tagliata dello spessore di 2mm circa.
  2. Ricordate: la bontà è inversamente proporzionata alla grandezza della braciola quindi più sono piccole, più sono buone.
  3. In una ciotola aggiungete il pangrattato, l’olio, il formaggio parmigiano e un pizzico di sale fin quando il composto non diventa umido.
  4. (Per farvi capire come deve essere il composto, pensate alla sabbia del mare bagnata con l’acqua pronta per fare un bel castello col secchiello).
  5. Quando il composto è pronto iniziate a distribuirlo sulle fettine di carne e al centro mettete uno o due cubetti di provolone, dipende dalla grandezza. Quando le fettine sono piene iniziate ad arrotolare la carne e mettettela negli spiedini di legno in modo tale che non si aprono.

 

Braciole alla messinese pronte da cucinare!

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