Carne / Meat · Senza categoria

Meatballs in tomato sauce / Polpette al sugo

The meatballs are a second dish of minced meat.

Only since the fifteenth century we can find the first recipe for meatballs.
It was classified as a poor dish because were prepared with leftovers of meat, instead of throw away the leftovers were added other ingredients such as eggs.
Today is considered a noble dish because it use quality ingredients.

Ingredients:

  • 1 pound of minced veal
  • 1 egg
  • 1 glass of milk
  • 2 tablespoons breadcrumbs
  • 1 tablespoon of Parmesan cheese
  • 1 tablespoon parsley
  • a pinch of salt

 


 

For the sauce:

  • 0.88 pound of tomato sauce
  •  1 glass of water
  • salt to taste
  • oil

Directions:

  1. In a bowl put all the ingredients to make meatballs and mix everything together until you get a smooth mixture.
  2. With his hands started to make small balls and place them in a dish.
  3. In a pan put to heat the oil and fry just meatballs on all sides.
  4. Now add the tomato sauce, water and a pinch of salt.
  5. Continue to cook the meatballs for at least another 15 minutes.

Enjoy your meatballs!

 

 

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Le polpette sono un secondo piatto a base di carne tritata.

Soltanto dal secolo XV si trovano le prime ricetta di polpette.
Veniva classificato come un piatto povero perchè venivano preparate con gli avanzi della carne e per non essere buttati venivano aggiunti  altri ingredienti come le uova.
Oggi viene considerato un piatto nobile perchè si usano ingredienti di prima qualità.

Ingredienti:

  • 500g di macinato di vitello
  • 1 uovo
  • 1 bicchiere di latte
  • 2 cucchiai di pangrattato
  • 1 cucchiaio di parmigiano 
  • 1 cucchiaio di prezzemolo 
  • un pizzico di sale

 


 

Per il sugo:

  • 400g di passata di pomodoro
  • 1 bicchiere di acqua
  • sale q.b.
  • olio

Procedimento:

  1. In una recipiente mettere tutti gli ingredienti per fare le polpette insieme e mischiare tutto fin quando non otterrete un composto omogeneo.
  2. Con le mani iniziate a fare delle palline e mettetele in un piatto.
  3. In una padella mettete a riscaldare l’olio e soffriggete appena le polpette da tutti i lati.
  4. A questo punto aggiungete la passata di pomodoro, l’acqua e un pizzico di sale.
  5. Continuate a cuocere le polpette per almeno altri 15 minuti.

 

Gustate le vostre polpette!

 

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