Pasta

Pasta with lentils / Pasta con le lenticchie

Lentils are rich in iron, fiber and vitamins, and very often are used to replace meat.
Once a week in my diet I eat legumes and lentils are my favorite.
They can be cooked and eaten in soup, but for pasta lovers like me … here comes a recipe for pasta with lentils.
Depending on your taste, the pasta with lentils can be eaten drier or more soupy.

Ingredients:

  • 0,22 pounds pasta
  • 0,17 pounds lentils
  • 1 carrot
  • 1 tomato
  • 1 clove garlic
  • extra virgin olive oil
  • salt to taste

 

Directions:

  1. Peel carrot, wash and cut into chunks.
  2. Wash the tomato and cut into cubes.
  3. Peel the garlic.
  4. In a pot put the water and cook the lentils with the other ingredients.
  5. When the lentils are cooked add the pasta.
  6. Serve in a plate and add the olive oil. (Instead of olive oil you can add Pepper oil).

 

 

If you need you can add water, this also depends on whether you prefer to eat the soupy pasta or as dry as I like it.

 

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Le lenticchie sono ricche di ferro, fibre e vitamine e molto spesso vengono usate per sostituire la carne.

Una volta a settimana nella mia dieta alimentare mangio i legumi e le lenticchie sono le mie preferite.
Possono essere cucinate e mangiate a zuppa, ma per gli amanti della pasta come me…ecco a voi una ricetta di pasta con le lenticchie.
A seconda dei propri gusti la pasta e lenticchie può essere mangiata più asciutta o più brodosa.

Ingredienti:

  • 100g pasta
  • 80g lenticchie
  • 1 carota
  • 1 pomodoro
  • 1 spicchio d’aglio
  • olio extra vergine d’oliva
  • sale q.b.

 

Procedimento:

  1. Sbucciata la carota, lavatela e tagliatela a tocchetti.
  2. Lavate il pomodoro e tagliatelo a cubetti.
  3. Sbucciare l’aglio.
  4. In una pentola mettete dell’acqua e fate cuocere le lenticchie insieme agli altri ingredienti.
  5. Quando le lenticchie sono cotte aggiungete la pasta.
  6. Servite nel piatto e aggiungete l’olio extra vergine d’oliva. (Invece dell’olio potete aggiungere Olio al peperoncino)

 

Se ne avete di bisogno aggiungete dell’acqua, questo dipende anche se preferite mangiare la pasta più brodosa o più asciutta come piace a me.

 

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