Condiments / Condimenti

Pepper oil / Olio al peperoncino

Since last year I started a small vegetable garden in my front yard. Among the many things I’ve also planted an hot pepper plant.

According to my husband, who loves spicy, the hot peppers were very good. I decided to make the hot pepper oil so we can use it during the year.

Ingredients:

  • hot peppers
  • oil q.s.
  • a clove of garlic
  • 1 yar
  • origan
  • 1 drop of white vinegar

 

Directions:

  1. Put the hot peppers to dry in the sun.
  2. When they are dried, cut into small pieces.
  3. Fill half yar with the oil.
  4. Add the garlic, the hot peppers and a pinch of oregano.
  5. At the end, add a drop of white vinegar.

 

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼

 

Dall’anno scorso ho iniziato a fare un piccolo orto nel mio giardino. Tra le tante cose ho piantato anche una piantina di peperoncini.

A detta di mio marito, che ama il piccante, erano molto buoni. Ho deciso di fare l’olio al peperoncino in modo tale da utilizzarlo per tutto l’anno.

Ingredienti:

  • peperoncini piccanti
  • olio q.b.
  • a spicchio d’aglio
  • boccia per conserve
  • origano
  • 1 goccia d’aceto bianco

 

Procedimento:

  1. Mettete ad essiccare al sole i peperoncini.
  2. Quando sono essicati tagliateli a pezzetti.
  3. Riempite la boccia a metà con l’olio.
  4. Aggiungete lo spicchio d’aglio i peperoncini e un pizzico d’origano.
  5. Per finire aggiungete una goccia d’aceto bianco.

 

 

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One thought on “Pepper oil / Olio al peperoncino

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