Pasta

Spaghetti with mussels / Spaghetti con le cozze

Among the first courses of fish, spaghetti with mussels are one of the most summer dishes that can be enjoyed.
The mussels are well suited for use in pasta sauces, with their intense flavor to the liquid containing.
The scent of the sea is enclosed in these mollusks and are capable of so incredible flavor the sauce to dress pasta.
The flavor that the spaghetti will take with mussels is an emblem of the Sicilian cuisine. It is a simple dish that puts first of all diners agreement.
With or without tomato turns out to be one of the dishes more appreciated with seafood.

 

 

Ingredients:

  • 3.30 pounds of mussels
  • 2 clove garlic
  • 1.10 pounds of cherry tomatoes
  • 4 tablespoons extra virgin olive oil
  • parsley
  • 0.55 pound  of spaghetti
  • ground black pepper
  • salt to taste

 

 

Directions:

  1. Clean and rinse the mussels.
  2. In a pan put 2 tablespoons oil and fry the garlic.
  3. When the garlic begins to brown and the oil is hot enough add the tools mussels.
  4. Cook them with a lid until they begin to open the shells.
  5. In a colander set of sterile gauze and strain the sauce from the mussels formed so as to eliminate all the impurities and the sand residues.
  6. Shell the mussels.
  7. Leave some mussels in the shell to decorate the dish.
  8. Thoroughly rinse the tomatoes.
  9. In a pan put the remaining 2 tablespoons of oil.
  10. When the oil is hot add the tomatoes and cover with a lid.
  11. When the tomatoes are cooked, add the mussels and the sauce previously filtered.
  12. Put a saucepan with plenty of water.
  13. As soon as the water boils, add salt and spaghetti.
  14. Drain spaghetti 3 minutes before the cooking time.
  15. Add the pasta to the sauce and continue to cook.
  16. When everything is ready serve and put a bit of black pepper.

 

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Tra i primi piatti di pesce, gli spaghetti con le cozze sono uno tra i piatti più estivi da poter gustare.
Le cozze si prestano molto bene per essere utilizzate nei sughi per la pasta, grazie al loro sapore intenso e al liquido che contengono.
Il profumo del mare è tutto rinchiuso in questi molluschi e sono in grado di insaporire in modo incredibile il sugo per condire la pasta.
Il sapore che acquistano gli spaghetti con le cozze è un emblema della cucina siciliana. E’ un primo piatto semplice che mette d’accordo tutti i commensali.
Con o senza pomodoro risulta essere uno dei piatti con i frutti di mare più apprezzati.

Ingredienti:

  • 1,5 kg di cozze
  • 2 spicchio d’aglio
  • 500g di pomodorini
  • 4 cucchiai di olio extra vergine d’oliva
  • prezzemolo
  • 250g di spaghetti
  • pepe nero macinato
  • sale q.b.




Procedimento:

  1. Pulite e sciacquate le cozze.
  2. In una padella mettere 2 cucchiai l’olio e far soffriggere l’aglio.
  3. Appena l’aglio prende colore e l’olio è abbastanza caldo aggiungele le cozze.
  4. Cuocetele con un coperchio fin quando non iniziano ad aprirsi i gusci.
  5. In un colino mettere della garza sterile e filtrare il sughetto formatosi dalle cozze in modo tale da eliminare tutte le impurità e i residui della sabbia.
  6. Sgusciare le cozze.
  7. Lasciare alcune cozze nel guscio per decorare il piatto di portata.
  8. Sciacquare bene i pomodorini.
  9. In una padella mettere i restanti 2 cucchiai di olio.
  10. Quando l’olio è caldo aggiungere i pomodorini e coprirli con un coperchio.
  11. Quando i pomodorini sono cotti aggiungete le cozze e il sughetto in precedenza filtrato.
  12. Mettere sul fuoco una pentola con abbondante acqua.
  13. Non appena l’acqua bolle aggiungere il sale e gli spaghetti.
  14. Scolare gli spaghetti 3 minuti prima del tempo di cottura.
  15. Unire la pasta al condimento e continuare a cuocere.
  16. Quando tutto è pronto impiattate e mettere una spolverata di pepe nero.

 

 

 

 

 

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