Pasta

Green beans pasta / Pasta con i fagiolini

 

Pasta with green beans is a very tasty dish especially if the green beans are in season.

I always eat this pasta but since I got married there was a variation on the recipe. My husband made me rediscover this recipe by adding tomato or tomato sauce.

Here is a delicious recipe for pasta with green beans.

Ingredients:

  • 3.50 oz of pasta
  • 8.80 oz of green beans
  • 2 cloves garlic
  • 3 tablespoons extra virgin olive oil
  • 2 tomatoes

 



Directions:

  1. Wash the beans and remove the extremes.
  2. In a pot boil the green beans and salt.
  3. When they are cooked, drain them.
  4. Wash and chop the tomatoes.
  5. In a pan with oil gilded the garlic.
  6. In the same pan add the tomatoes.
  7. When everything is cooked, add the green beans.
  8. In the meantime, in a saucepan with the water cook the pasta.
  9. When the pasta is al dente, drain it and add into the pan with the other ingredients.
  10. Serve and enjoy your pasta with the green beans!

 

 

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼

 

La pasta con i fagiolini è un primo piatto molto gustoso soprattutto se i fagiolini sono di stagione.

Ho sempre mangiato questa pasta sin da quando sono piaccola ma da quando mi sono spostata c’è stata una variante alla ricetta. Mio marito mi ha fatto riscoprire questa ricetta con l’aggiunta di salsa o di pomodori.

Ecco a voi una ricetta buonissima per la pasta con i fagiolini.




Ingredienti:

  • 100g di pasta
  • 250g fagiolini
  • 2 spicchi d’aglio
  • 3 cucchiai di olio extra vergine d’oliva
  • 2 pomodori




Procedimento:

  1. Lavate i fagiolini e levare gli estremi.
  2. In una pentola sbollentare i faglioni e salarli.
  3. Quando sono cotto scolateli.
  4. Lavare e tagliare i pomodori.
  5. In una padella con l’olio indorate l’aglio.
  6. Nella stessa padella aggiungete i pomodori.
  7. Quando tutto è cotto aggiungere i fagiolini.
  8. Nel frattempo mettere sul fuoco una pentola con l’acqua e cuocere la pasta.
  9. Quando la pasta è al dente saltare la pasta nella padella con gli altri ingredienti.
  10. Impiattare e gustare la vostra pasta con i fagiolini!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s