Verdura/Vegetable

Croquettes with patatoes and broccoli / Crocchette patate e broccoli

 

The vegetables are always good, try a new recipe is not a bad idea, especially when you have kids. It is not easy for the kids to eat vegetables but with this recipe I managed very well!

Ingredients:

  • 4 large potatoes
  • 1 pound of broccoli
  • 4 tablespoons breadcrumbs
  • 1 egg
  • salt to taste




Directions:

  1. Boil the potatoes.
  2. When they are cooked peel and mash them so they become a puree.
  3. Cook the broccoli into the water.
  4. When they are cooked mash with a fork until you get a puree.
  5. In a bowl mix the potatoes with the broccoli, add the egg, 2 tablespoons breadcrumbs and salt.
  6. With the hands make a croquettes.
  7. In a dish put the remaining breadcrumbs and breading the croquettes on one side and then on the other side.
  8. In a pan put the baking paper and place our croquettes.
  9. Put a little bit of oil on top of the croquettes.
  10. Bake at 365° F for about 30 minutes or until the croquettes are golden.

 

 

The croquettes are ready and you can enjoy with a good salad!

 

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Le verdure fanno sempre bene e sperimentare una nuova ricetta non è una cattiva idea specialmente quando si hanno dei bambini. Non è facile far mangiare le verdure ai bimbi ma con questa ricetta ci sono riuscita ottimamente!

Ingredienti:

  • 4 patate grandi
  • 450g di broccoli
  • 4 cucchiai di pangrattato
  • 1 uovo
  • sale q.b.




Procedimento:

  1. Mettere a bollire le patate.
  2. Quando sono cotto spellare e schiacciarle in modo da farle diventare a purè.
  3. Far cuocere nell’acqua anche i broccoli.
  4. Quando sono cotti schiacciarli con una forchetta fin quando non si ottine una purea.
  5. In una ciotola mischiare le patate e i broccoli ed aggiungere l’uovo, 2 cucchiai di pangrattato e il sale.
  6. Formare con le mani delle crocchette.
  7. In un piatto mettere il restante pangrattato e impanare le crocchette da un lato e poi dall’altro.
  8. In una teglia mettere la carta da forno e poggiare le nostre crocchette.
  9. Mettere un filo d’olio sulle crocchette.
  10. Infornare a 180° C per circa 30 minuti o fin quando le crocchette sono dorate.

 

Le crocchette sono pronte e potete gustarla con una ricca insalata!

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