The cod is a fish with many qualities, is rich in protein and omega 3, it also has a high percentage of vitamin A and D. It is a fish with white meat easier to digest. Great for children and having two I enjoy to cook this fish in different ways.
The following recipe is a simple and very good, enriched with spinach that have many good properties for our body.
Ingredients:
- 0,75 pounds of Cod
- 7 oz of spinach
- 2 slide of provolone cheese
- 1 tablespoon of olive oil
- salt to taste
- black pepper
Directions:
- In a pan cook the spinach with a little bit of water and salt.
- When the water is dry let the spinach cool.
- Add the spinach on top of the cod with the provolone cheese.
- Roll the fish and fix with the skewer.
- Cover the pan with the paper and put the cod.
- On top of the cod add the oil and the black pepper.
- Cook in the oven at 400 F for about 20 minutes.
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Il merluzzo è un pesce dalle molte qualità, è ricco di proteine di omega 3 ed ha anche un alta percentuale di vitamina A e D. È un pesce dalle carni bianche facile da digerire. Ottimo per i bambini e avendone due mi sbizzarrisco a cucinarlo in diversi modi.
Di seguito troverete una ricetta semplice e molto buona arricchita con spinaci che anche essi hanno tante proprietà buone per il nostro organismo.
Ingredienti:
- 350g di merluzzo
- 200g di spinaci
- 2 fette di provolone
- 1 cucchiaio di olio d’oliva
- sale q.b.
- pepe nero
Procedimento:
- In una padella cuocere gli spinaci con acqua e sale.
- Quando tutta l’acqua si è asciugata lasciarli raffreddare.
- Aggiungi gli spinaci e il provolone sulla fetta di merluzzo.
- Arrotola e fermala con uno spiedino.
- In una teglia da forno mettere la carta da forno e aggiungi il merluzzo.
- Cuoci al forno a C per circa 20 minuti.