Pesce / Fish

Cod with spinach / Merluzzo agli spinaci

The cod is a fish with many qualities, is rich in protein and omega 3, it also has  a high percentage of vitamin A and D. It is a fish with white meat easier to digest. Great for children and having two I enjoy to cook this fish in different ways.
The following recipe is a simple and very good, enriched with spinach that have many good properties for our body.

 

Ingredients:

  • 0,75 pounds of Cod
  • 7 oz of spinach
  • 2 slide of provolone cheese
  • 1 tablespoon of olive oil
  • salt to taste
  • black pepper

 

Directions:

  1. In a pan cook the spinach with a little bit of water and salt.
  2. When the water is dry let the spinach cool.
  3. Add the spinach on top of the cod with the provolone cheese.
  4. Roll the fish and fix with the skewer.
  5. Cover the pan with the paper and put the cod.
  6. On top of the cod add the oil and the black pepper.
  7. Cook in the oven at 400 F for about 20 minutes.

 

 

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼

 

Il merluzzo è un pesce dalle molte qualità, è ricco di proteine di omega 3 ed ha anche un alta percentuale di vitamina A e D. È un pesce dalle carni bianche facile da digerire. Ottimo per i bambini e avendone due mi sbizzarrisco a cucinarlo in diversi modi.
Di seguito troverete una ricetta semplice e molto buona arricchita con spinaci che anche essi hanno tante proprietà buone per il nostro organismo.

 

Ingredienti:

  • 350g di merluzzo
  • 200g di spinaci
  • 2 fette di provolone
  • 1 cucchiaio di olio d’oliva
  • sale q.b.
  • pepe nero

 

 

Procedimento:

  1. In una padella cuocere gli spinaci con acqua e sale.
  2. Quando tutta l’acqua si è asciugata lasciarli raffreddare.
  3. Aggiungi gli spinaci e il provolone sulla fetta di merluzzo.
  4. Arrotola e fermala con uno spiedino.
  5. In una teglia da forno mettere la carta da forno e aggiungi il merluzzo.
  6. Cuoci al forno a C per circa 20 minuti.

 

Leave a comment