Carne / Meat

Pork with lemon and breadcrums / Carne di maiale impanata

The pork contains a great quantity of high biological value, proteins and brings a lipid ration variable according to the type of pig.
Tonight, instead of eating the usual slice of pork I thought to add flavorings and give it more taste. I soaked the meat in lemon juice in order to taste an aftertaste when the meat is cooked.



Ingredients:

  • 1 pound of pork with bone
  • 2 lemons
  • 10 tablespoons breadcrumbs
  • 1 tablespoon chopped parsley
  • salt to taste
  • olive oil 




Directions:

  1. Squeeze two lemons.
  2. Soak for about 2 hours the pork together with the lemon juice.
  3. In a bowl combine the breadcrumbs, the parsley and the salt.
  4. Breading our slices of meat.
  5. In a baking dish put the baking paper and roll out the breaded meet.
  6. Add a little bit of olive oil and bake at 400 ° F for about 20 minutes.

 

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La carne di maiale contiene un ottimo quantitativo di proteine ad alto valore biologico e apporta una razione lipidica variabile soprattutto in base al tipo di maiale.
Stasera invece di mangiare la solita fettina ho pensato di aggiungere degli aromi per darle un po’ di gusto in più. Ho fatto macerare la carne nel limone in modo tale da sentirne un retrogusto quando la carne è cotta.




Ingredienti:

  • 500g di carne di maiale con l’osso
  • 2 limoni
  • 10 cucchiai di pangrattato
  • 1 cucchiaio di prezzemolo tritato
  • sale q.b.
  • olio d’oliva q.b.




Preocedimento:

  1. Spremere i due limoni.
  2. Mettere a macerare per circa 2 ore la carne di maiale insieme al succo di limone.
  3. In un piatto mettere insieme il pangrattato, il prezzemolo e il sale.
  4. Impanare le nostre fettine di carne.
  5. In una teglia da forno mettere della carta da forno e stendere le fettine impanate.
  6. Aggiungere un filo d’olio e infornare a 200° C per circa 20 minuti.
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