Pasta

Pasta al pesto

Here is my favorite summer dish. I say summer because with the hot weather in Sicily there is so much basil that my parents during the summer prepared pesto and I love it!

Ingredients:

  • 2 tablespoons pesto
  • 3.5 oz of pasta
  • 2 teaspoons Parmesan cheese
  • salt to taste

 

 

Directions:

  1. Previously prepare the pesto .
  2. Boil in a pot water.
  3. When the water has reached the boiling add salt and the pasta.
  4. When the pasta is al dente, drain it.
  5. In the dish combine the pasta with the pesto and Parmesan cheese.

Buon appetito!

 

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼

 

Ecco a voi il mio piatto estivo preferito. Dico estivo perchè il basilico è fresco d’estate e nella regione Sicilia col caldo ce n’è molto quindi da quando sono piccola i miei genitori facevano tanto pesto.

Ingredienti:

  • 2 cucchiai di pesto
  • 100g di pasta
  • 2 cucchiaini di parmigiano
  • sale q.b.

Procedimento:

  1. Preparare il pesto in precedenza.
  2. Mettete a bollire una pentola con dell’acqua.
  3. Quando l’acqua ha raggiunto l’ebollizione aggiungere il sale e la pasta.
  4. Quando la pasta è al dente scolarla.
  5. Mettere la pasta nel piatto con il pesto e una spruzzata di parmigiano.
Advertisements

4 thoughts on “Pasta al pesto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s