Uova / Egg

Savory omelet / Omelette salate

Omelets is a dish made with eggs originally from French.
According to the Academie des Gastronomes the word omelet comes from a dish of ancient Rome, an omelet with eggs and honey, called ovamellita; in the sixteenth century, in Florence,the omelet was called “fish egg” for his shape, this name is still used today in eastern Sicily.
Omelets can be savory or sweet. Today I present the savory ones that can be made for a quickly and economy dinner.

Ingredients:

  • 1 oz butter
  • 2 eggs
  • Salt to taste

Stuffing:

  • 1 teaspoon of pesto
  • 2 slice of tomato
  • 3 slice of mozzarella cheese
  • balsamic vinegar




Directions:

  1. In a bowl beat the eggs with a pinch of salt.
  2. In a pan add the butter.
  3. When the butter has melted pour the eggs.
  4. When on the one hand the omelet is cooked help yourself with a plate to flip it.
  5. Now add the ingredients, pesto, tomato and mozzarella.
  6. Close the omelet and add balsamic vinegar glaze on the top.

Enjoy it together with a fresh salad!

 

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Omelette è un piatto a base di uova di origine francese.
Secondo l’Academie des Gastronomes la parola omelette deriva da un piatto dell’antica Roma, una frittata di uova e miele, detta ovamellita; nel Cinquecento, a Firenze, l’omelette era chiamata, per la sua forma “pesce d’uova”, nome usato ancora oggi nella Sicilia orientale.
Le omelette possono essere salate o dolci. Oggi vi presento le omelette salate che possono essere fatte per una cena sbrigativa ed economica.

 

Ingredienti:

  • 30g di burro
  • 2 uova
  • sale q.b

Farcire con:

  • 1 cucchiaino di pesto
  • 2 fette di pomodoro
  • 3 fette di mozzarella
  • aceto balsamico

Procedimento:

  1. In una ciotola battere le uova insieme ad un pizzico di sale.
  2. In una padella mettere il burro.
  3. Quando il burro si è sciolto versare le uova.
  4. Quando da un lato l’omelette è cotta aiutatevi con un piatto per girarla.
  5. A questo punto aggiungete gli ingredienti, pesto, pomodoro e mozzarella.
  6. Chiudere l’omelette e  mettere un pò di aceto balsamicco.

Gustarla insieme ad una fresca insalata!

 

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9 thoughts on “Savory omelet / Omelette salate

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