Carne / Meat

Meatballs with mushrooms / Polpette ai funghi

There are many different ways to cook the meatballs. We can create and add to the meat several simple ingredients.

I thought I’d cook the meatballs along with the mushrooms. do you like it?

 



Ingredients:

  • 1 pound ground turkey
  • 1 egg
  • 3 tablespoons of breadcrumbs
  • 1 glass of milk
  • 2 sprigs of parsley
  • salt to taste
  • black pepper as needed
  • 17.6 oz of mushrooms
  • 1 natural vegetable stock cube




Directions:

  1. In a bowl combine the ground turkey, egg, bread crumbs, milk, a pinch of salt and pepper and a tablespoon of chopped parsley.
  2. Mix well and form with your hands medium-size meatballs
  3. In a saucepan add 3 cups of water and dissolve the vegetable stock cube.
  4. In a pan cook the mushrooms with 1 inch of water and then add the vegetable stock.
  5. When the mushrooms are cooked, add the meatballs and cook.
  6. When the meatballs are cooked put the mushrooms a mug (I used a glass) and blend with a hand blender.
  7. Put back the mushrooms along with polpetteed mix well.
  8. Serve in a plate and sparkling chopped parsley.

 

 

 

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼

 

 

Ci sono tanti modi diversi per cucinare le polpette. Ci possiamo sbizzarrire tra i fornelli e aggiungere al semplice tritato vari ingredienti.

Ho pensato di cucinare le polpette insieme ai funghi. A voi piacciono?




Ingredienti:

  • 500g di tritato di tacchino
  • 1 uovo
  • 3 cucchiai di pan grattato
  • 1 bicchiere di latte
  • 2 ciuffi di prezzemolo
  • sale q.b.
  • pepe nero q.b.
  • 250g di funghi
  • 1 dado vegetale naturale




Procedimento:

  1. In una ciotola mettere il macinato, l’uovo, il pan grattato, il latte, un pizzico di sale e di pepe e un ciuffo di prezzemolo tritato.
  2. Amalgamare il tutto e formare delle polpette di media grandezza.
  3. In un pentolino mettere 3 bicchieri d’acqua e sciogliere il dado vegetale.
  4. In una padella cucinare i funghi con pochissima acqua e aggiungere successivamente il brodo vegetale.
  5. Quando i funghi sono cotti aggiungere le polpette e cucinarle.
  6. Quando le polpette sono cotte mettere i funghi un boccale (io ho usato un bicchiere) e frullarli col frullatore ad immersione.
  7. Mettere nuovamente i funghi insieme alle polpetteed amalgamare il tutto.
  8. Impiattare e mettere un po’ di prezzemolo.

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Meatballs with mushrooms / Polpette ai funghi

  1. I would think the amount of milk might not allow them to adhere, but it does not seem to be the case. These look luscious. I might try them and add some freshly grated Parmeggiano Reggiano cheese. Great post and photos!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s