Pastry and more / Paste e pasticci

White focaccia / Focaccia bianca

Time ago I wrote a post about how to make pizza. As you know there are so many variants of pizza but today I propose the white one called focaccia. Good to eat alone or together with other ingredients.



Ingredients:

  • pizza dough about 10 oz
  • coarse salt as needed
  • rosemary
  • 4 tablespoons of olive oil




Directions:

  1. In a baking dish put two tablespoons of olive oil and sprinkle with a brush oil.
  2. Roll out the pizza dough (2 cm high).
  3. Put the remaining tablespoons of olive oil on the pizza with the salt and rosemary.
  4. Bake  to 400°F for about 40 min. (this time I used a real wood oven).

 

Regarding cooking time I suggest checking the pizza/focaccia in the oven because each oven is different.
When the pizza/focaccia is cooked you can enjoy it or you can cut it in half and add Provolone with ham or add soft cheese with speck.

Yummy Yummy!

 

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Tempo fa ho scritto un post su come si prepara la pizza. Come già sapete ci sono tante varianti di pizza ma oggi vi propongo la pizza bianca. Buona da mangiare da sola o accompagnata con altri ingredienti.




Ingredienti:

  • Impasto per la pizza circa 300g
  • sale grosso q.b.
  • rosmarino
  • 4 cucchiai di olio




Procedimento:

  1. In una teglia da forno mettere due cucchiai d’olio e con un pennello cospargere l’olio.
  2. Stendere la pasta per la pizza (2 cm alta) .
  3. Mettere i restanti cucchiai di olio sulla pizza insieme al sale e al rosmarino.
  4. Infornare a 200°C per circa 40 min. (questa volta ho usato un vero forno a legna)

 

Per il tempo di cottura suggerisco di controllare la pizza/focaccia perchè ogni forno è differente.
Quando la pizza/focaccia è cotta poteta gustarla così oppure potete tagliarla in due e mettere del provolone con delle fette di prosciutto o dello stracchino con dello speck.

 

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12 thoughts on “White focaccia / Focaccia bianca

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