Condiments / Condimenti

Sicilian pesto / Pesto alla siciliana

If you are tired of the usual pesto! Try this Sicilian pesto … very good!
This year I was able to plant basil and so therefore I was able to do a lot of pesto. Today I decided to change the pesto with the addition of fresh ricotta and tomatoes.



Ingredients:

  • 3 tablespoons pesto
  • 2 tablespoons ricotta cheese
  • 8 tomatoes




Directions:

  1. First of all you make your pesto.
  2. Wash the tomatoes, cut them in half and remove all the seeds.
  3. Add the tomatoes in a blender along with the pesto and add the ricotta.
  4. Blend all the ingredients until everything is mixed.

 

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Se siete stanchi del solito pesto! Provate questo pesto alla siciliana…molto buono!
Quest’anno sono riuscita a piantare tanto basilico e di conseguenza sono riuscita a fare molto pesto. Questa volta ho pensato di modificare il pesto con l’aggiunta di di ricotta e pomodori.




Ingredienti:

  • 3 cucchiai di pesto
  • 2 cucchiai di ricotta
  • 8 pomodori




Procedimento:

  1. Prima di tutto dovete fare il vostro pesto.
  2. Lavare i pomodori, tagliarli in due e levare tutti i semini.
  3. Aggiungere i pomodori nel frullatore insieme al pesto ed aggiungere anche la ricotta.
  4. Frullare il tutto fin quando tutto e’ amalgamato.

24 thoughts on “Sicilian pesto / Pesto alla siciliana

  1. Lovely recipe. I’ve always made pesto at home, so I am looking forward to trying a something new. My current favourite has porcini mushrooms, which I enjoy with roasted potatoes. xo

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