Carne / Meat

Polpettone con pancetta / Bacon meatloaf

An alternative to ordinary meat loaf is meat loaf covered with bacon. A new flavor.




Ingredients:

  • 17.6 oz ground turkey
  • 2 eggs
  • 3 tablespoons breadcrumbs
  • 1/2 cup milk
  • salt to taste
  • black pepper to taste
  • 5 slices of bacon
  • 5.2 oz of ham
  • 5.2 oz of provolone




Directions:

  1. In a saucepan add water and bring it to boil with an egg inside in such a way that the egg becomes hard.
  2. In a bowl put the ground turkey, egg, bread crumbs, milk, a pinch of salt and pepper.
  3. Mix well and form a first layer for the meatloaf.
  4. On top the first layer add the provolone ham and hard-boiled egg.
  5. Close our meatloaf and give an oval shape.
  6. In the above braiding strips of bacon.
  7. Sprinkle black pepper on the bacon.
  8. Bake for 45 minutes at 375 ° F.

Enjoy your meal!

 

 

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Un alternativa al normale polpettone è il polpettone ricoperto di pancetta. Un gusto nuovo e frizzante.




Ingredienti:

  • 500g di tritato di tacchino
  • 2 uova
  • 3 cucchiai di pan grattato
  • 1/2 bicchiere di latte
  • sale q.b.
  • pepe nero q.b.
  • 5 fettine di pancetta
  • 150 g di prosciutto cotto
  • 150g di provolone

 




Procedimento:

  1. In un pentolino mettere dell’acqua. Portarla ad ebollizione con un uovo dentro in modo tale che l’uovo diventa sodo.
  2. In una ciotola mettere il macinato, l’uovo, il pan grattato, il latte, un pizzico di sale e di pepe.
  3. Amalgamare il tutto e formare un primo strato per il polpettone.
  4. Sul primo strato aggiungere il provolone il prosciutto e l’uovo sodo.
  5. Chiudere il nostro polpettone e dare una forma ovale.
  6. Nella parte di sopra intrecciare le fettine di pancetta.
  7. Cospargere sulla pancetta un pò di pepe nero.
  8. Infornare per 45 minuti a 190° C.

Buon appetito!

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14 thoughts on “Polpettone con pancetta / Bacon meatloaf

  1. I guess the only way meatloaf could any better is with bacon! I’ll have to try it out sometime. Thanks for dropping by my blog. I’m looking forward to reading more posts on yours!

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