Pesce / Fish

Baked fish / Pesce al cartoccio

The baked fish is a simple and quick way to cook fish.
Cooking in foil is ideal pairing between full-bodied taste of baking and steam sobriety in preserving the maximum nutrients from food.
Cooking in foil provides for the winding of the food in aluminum foil, after being seasoned to taste with spices and various herbs.
From a nutritional standpoint, the one in foil is a good low-calorie cooking that maintains and enhances the aromas of foods, which are also particularly attractive to children.




Ingredients:

  • Red snapper
  • 4 slices of lemon
  • 1 sprig of parsley
  • 3 slices of garlic
  • olive oil
  • salt to taste




Directions:

  1. Preheat oven to 390 ° F.
  2. Wash very well the fish, and clean.
  3. Put in the fish’s belly a few slices of sliced garlic, a sprig of parsley, slices of lemon, a pinch of salt and a drizzle of olive oil.
  4. On aluminum foil put the fish and add a pinch of salt.
  5. Carefully seal the aluminum foil, it is important that the bag does not close too tight sea bream, which otherwise would not cook well.
  6. Bake for 30 minutes.
  7. Open the foil and serve the dish.

 

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Il pesce al cartoccio è un modo semplice e veloce per cucinare il pesce.
La cottura al cartoccio è un’accoppiata ideale tra gusto corposo della cottura al forno e la sobrietà del vapore nel preservare al massimo i nutrienti contenuti nelle pietanze.
La cottura al cartoccio prevede l’avvolgimento delle vivande nella carta stagnola, dopo averle condite a piacimento con spezie e aromi vari.
Dal punto di vista nutrizionale, quella al cartoccio è un ottima cottura ipocalorica che mantiene ed esalta i profumi dei cibi, che risultano particolarmente appetibili anche ai più piccoli.




Ingredienti:

  • Dentice
  • 4 fette di limone
  • 1 rametto di prezzemolo
  • 3 fettine di aglio
  • olio d’oliva
  • sale q.b.




Procedimento:

  1. Preriscaldare il forno a 200° C.
  2. Lavare accuratamente il dentice, rimuovere le interiora e squamare il pesce.
  3. Mettere nella pancia del pesce qualche fettina di aglio affettato, un rametto di prezzemolo, fettine di limone, un pizzico di sale e un filo d’olio di oliva.
  4. Su un foglio di carta stagnola disporre il pesce e mettere un pizzico di sale.
  5. Chiudere accuratamente il cartoccio, è importante che il cartoccio non chiuda stringendo troppo l’orata, che altrimenti non cuocerebbe bene.
  6. Infornare per 30 minuti.
  7. Aprire il cartoccio e servire nel piatto.
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9 thoughts on “Baked fish / Pesce al cartoccio

      1. Our son made tilapia for my husband’s birthday and I have to admit I didn’t hate it. I’ve also tried the salmon he makes. It’s time I learned to eat fish more often. You know…right before I die! lol

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